Y Ü K L E N İ Y O R
. . .

Cerrahi Operasyonlar Nelerdir

Cerrahi operasyonlar, diş hekimliğinde önemli bir yer tutar ve genellikle daha karmaşık durumları tedavi etmek için kullanılır. Bu operasyonlar, hastaların ağız sağlığını iyileştirmek, ağrıyı hafifletmek ve diş fonksiyonlarını iyileştirmek için gereklidir. İşte diş hekimliğinde gerçekleştirilen bazı yaygın cerrahi operasyonlar:

Diş Çekimi: Ciddi olarak zarar görmüş veya çürümüş dişlerin, diğer dişlere zarar vermemesi veya enfeksiyon riskini azaltmak için çıkarılması gerekebilir. Ayrıca, yeterli yer olmadığında, bilgelik dişi çekimi de gerekebilir.

Kök Kanal Tedavisi: Dişin içindeki enfekte pulpanın temizlenmesi ve dişin kurtarılması için yapılan bir operasyondur. Kök kanal tedavisi, dişin fonksiyonunu korurken ağrıyı ve enfeksiyonu gidermeyi amaçlar.

Periodontal Cerrahi: Diş eti hastalığının ilerlemiş durumlarında, diş etlerinin iyileşmesini sağlamak ve dişleri destekleyen yapıları korumak için periodontal cerrahi gerekebilir. Bu operasyon, diş eti ceplerinin derinliğini azaltır ve dişleri daha sağlam tutar.

Dental İmplantlar: Kaybedilen dişlerin yerine konması için kullanılan titanyum vidalardır. İmplantlar, doğal dişlerin görünümünü ve işlevini taklit eder ve çene kemiğine entegre olur.

Kemik Grefti: Diş kaybından sonra çene kemiğinin erimesi durumunda, implant yapılabilmesi için yeterli kemik yoğunluğunu sağlamak amacıyla kemik grefti uygulanabilir.

Sinüs Kaldırma: Üst çenenin arka bölgesinde yetersiz kemik yüksekliği olan durumlarda, dental implant yerleştirilebilmesi için sinüs tabanı yükseltilir.

Yumuşak Doku Greftleri: Diş eti çekilmesi durumunda, diş etlerini korumak ve estetik görünümü iyileştirmek için yapılan cerrahi işlemdir.

Cerrahi operasyonlar, genellikle lokal anestezi altında yapılır ve hastaların çoğu aynı gün içinde normal aktivitelerine dönebilir. Ancak, bazı durumlarda hastaların birkaç gün dinlenmesi ve iyileşme sürecine özen göstermesi gerekebilir. Cerrahi sonrası ağrı, şişlik ve rahatsızlık hissi normaldir ve doktorunuzun önerdiği ağrı kesiciler ve soğuk kompreslerle yönetilebilir.

Her cerrahi prosedür, hastanın ihtiyaçlarına ve ağız sağlığının durumuna göre özelleştirilir. Bu nedenle, herhangi bir cerrahi işlem öncesinde, bir diş hekimiyle kapsamlı bir değerlendirme ve danışma yapmak önemlidir. Diş hekiminiz, sizin için en uygun tedavi planını belirleyecek ve süreç hakkında detaylı bilgi verecektir.

Cerrahi Operasyonlar Nelerdir hakkında detaylı bilgi almak için tıklayın.

Copyright © 2024 | Uzm. Dt. Funda Özsarı | Tüm hakları saklıdır. | Design By Cogen® Yazılım

+90 (553) 108 28 62
+90 (553) 108 28 62
Soru Sor